Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2011 » Июнь » 1 » Зі святом юна спільнота – з Днем захисту дітей!
18:14
Зі святом юна спільнота – з Днем захисту дітей!

День захисту дітей — свято України. Відзначається щорічно 1 червня. Припадає також на Міжнародний день захисту дітей.

Міжнародний день захисту дітей - це свято, яке вважається одним з найстаріших міжнародних свят.

З історії виникнення свята.

На початку 20 століття права дитини розглядались, в основному, як міри по захисту від рабства, дитячої праці, торгівлі дітьми, проституції неповнолітніх, повної влади батьків, економічної експлуатації. У зв'язку з цим Ліга Націй (прообраз ООН) у 1924 році прийняла Женевську декларацію прав дитини.

Вперше Міжнародний день захисту дітей відсвяткували в 1950 році. Рішення відзначати 1 червня Міжнародний день захисту дітей прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у Парижі, в листопаді 1949 року, на якому виголосили клятву про безустанну боротьбу за забезпечення міцного миру як єдиної гарантії щастя дітей. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з найважливіших напрямів своєї діяльності.

Сьогодні відзначення Міжнародного дня захисту дітей – це не тільки галасливі і веселі святкування дітвори, але й нагадування суспільству про необхідність дотримання і пошани прав дитини, як необхідної умови для формування гуманного і благополучного суспільства, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля, до проблем охорони здоров'я.

З 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, зобов’язані вживати усіх заходів щодо поваги та заохочення прав дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їм повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їм хороших можливостей для цього. Також цією конвенцією чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства.

Святкування в Україні.

На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей «Україна – дітям» та інших громадських організацій, Указом Президента України від 30 травня 1998 року №568/98 «Про День захисту дітей» в Україні встановлено День захисту дітей, який відзначається щорічно 1 червня.

Тож дорогі юні друзі! У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято - День захисту дітей.

Дитинство - це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.

Шановні юні громадяни! Ви - майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. Тож наполегливо оволодівайте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності.

Зичу вам, міцного здоров'я, успіхів, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул!

З повагою, начальник районного управління юстиції Г.Г. Вакуленко


Рекомендувати:
Просмотров: 760 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини