Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2013 » Январь » 17 » Реєстрація прав на нерухомість по-новому: перша хвиля
15:13
Реєстрація прав на нерухомість по-новому: перша хвиля
З 1 січня 2013 року набув чинності Закон України від 4 липня 2012 року №5037-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно». 

З 2 по 17 січня 2013 року Реєстраційною службою Томаківського районного управління юстиції Дніпропетровської області вже прийнято та зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 11 заяв, 10 з яких задоволено. Прийнято рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень 7, 1 рішення про відмову в державній реєстрації обтяження. Крім того, прийнято 3 рішення щодо отримання інформації.

Згідно з частиною п’ятою статті 15 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) державна реєстрація прав (надання відмови в ній) проводиться в строк, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів (крім випадків, встановлених у частині сьомій цієї статті) з моменту надходження до органу державної реєстрації прав заяви про таку реєстрацію та передбачених цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до нього, документів, необхідних для її проведення.

Державна реєстрація іпотек, надання відмови в ній проводиться в строк, що не перевищує одного робочого дня.

Розгляд заяви про державну реєстрацію обтяжень і прийняття рішення про таку реєстрацію, відмову у державній реєстрації обтяжень або її зупинення проводиться в день надходження заяви та документів, необхідних для державної реєстрації обтяжень.

Державна реєстрація прав, їх обтяжень у результаті вчинення нотаріальної дії (надання відмови в ній) проводиться одночасно з вчиненням такої дії.

Взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, надання відмови в такому обліку здійснюється у день прийняття заяви про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна.

Надання інформації з Державного реєстру прав або відмова в її наданні здійснюється у день прийняття органом державної реєстрації прав заяви (запиту) про надання інформації з Державного реєстру прав.

За проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень справляється державне мито, розміри якого встановлено Декретом Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року №7-93 «Про державне мито» (за реєстрацію права власності 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (119 гривень), за державну реєстрацію іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно 3 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян (51 гривня)). У разі відмови у проведенні державної реєстрації прав та їх обтяжень державне мито не повертається.

Інформацію про реєстраційні рахунки для справляння державного мита можна дізнатися в органах державної реєстрації прав за місцем проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2012 №1204 «Про затвердження розміру і порядок використання плати за внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надання інформації із зазначеного реєстру» встановлено розмір плати за внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у тому числі виправлення технічної помилки, що допущена не з вини державного реєстратора прав на нерухоме майно, становить 51 гривню; за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у формі витягу становить 120 гривень.

Суд, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи державної податкової служби, органи Служби безпеки України та інші органи державної влади (посадові особи) звільняються від плати за отримання інформаційної довідки з Державного реєстру прав.

Органи державної влади (посадові особи) звільняються від плати за надання витягу з Державного реєстру прав під час проведення державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно.

Фізичні та юридичні особи звільняються від сплати державного мита під час проведення державної реєстрації прав, які виникли та зареєстровані до проведення державної реєстрації прав у порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Будь-які консультації з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяження можна отримати в реєстраційній службі районного управління юстиції за тел. 2-24-73 та 2-22-84. Крім того зазначаємо, що інформація про особистий прийом громадян, форми заяв для державної реєстрації прав та вимоги щодо їх заповнення можна отримати з сайту районного управління юстиції.


Рекомендувати:
Просмотров: 955 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини