Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2020 » Июль » 20 » Про утворення та ліквідацію районів
22:14
Про утворення та ліквідацію районів

Постановою Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-IX "Про утворення та ліквідацію районів" (далі по тексту -Постанова) утворено нові райони у областях.

Зокрема, згідно підпункту 4 пункту 1 Постанови, у Дніпропетровській області утворено Нікопольський район (з адміністративним центром у місті Нікополь) у складі територій Марганецької міської, Мирівської сільської, Нікопольської міської, Першотравневської сільської, Покровської міської, Покровської сільської, Томаківської селищної, Червоногригорівської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до пункту 2 Постанови, межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Пунктом 3 Постанови ліквідовано райони у областях, які існували до 17.07.2020. Зокрема у Дніпропетровській області ліквідовано: Апостолівський, Васильківський, Верхньодніпровський, Дніпровський, Криворізький, Криничанський, Магдалинівський, Межівський, Нікопольський, Новомосковський, Павлоградський, Петриківський, Петропавлівський, Покровський, П’ятихатський, Синельниківський, Солонянський, Софіївський, Томаківський, Царичанський, Широківський, Юр’ївський райони.

Відповідно до пункту 4 Постанови, установлено, що: вибори депутатів районних рад у районах, ліквідованих відповідно до пункту 3 Постанови, не проводяться; повноваження депутатів районних рад у районах, ліквідованих відповідно до пункту 3 Постанови, припиняються в день набуття повноважень депутатів районних рад, обраних на перших виборах до районних рад у районах, утворених відповідно до пункту 1 Постанови.

Пунктом 5 Постанови, Центральній виборчій комісії доручено забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з урахуванням районів, утворених відповідно до пункту 1 Постанови.

Пунктом 6 Постанови, Кабінету Міністрів України доручено у тримісячний строк з дня набрання чинності Постановою: привести свої нормативно-правові акти у відповідність із Постановою; забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із Постановою.

Постанова набрала чинності 19.07.2020, крім підпункту 1пункту 1 та підпункту 1 пункту 3, які набирають чинності з моменту повернення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим під загальну юрисдикцію України.

Пунктом 8 Постанови, внесено зміну до пункту 2 Постанови Верховної Ради України "Про перейменування окремих населених пунктів та районів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя" (Відомості Верховної Ради України, 2016 р., № 23, ст. 478), який викладено в такій редакції: "2. Ця Постанова набирає чинності одночасно з набранням чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" та вводиться в дію з моменту повернення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя під загальну юрисдикцію України".

Ознайомитись з офіційним текстом Постанови можна за наступним посиланням - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/807-20#Text.

-Адвокат Валерій Павленко-


Рекомендувати:
Просмотров: 270 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Июль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини