Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2012 » Июль » 3 » Про роботу реєстраційної служби РУЮ з питань легалізації громадських формувань за ІІ квартал 2012 року
16:57
Про роботу реєстраційної служби РУЮ з питань легалізації громадських формувань за ІІ квартал 2012 року

Питання, пов’язані з основною діяльністю реєстраційної служби районного управління юстиції щодо легалізації об’єднань громадян.

Протягом звітного періоду до Реєстраційної служби районного управління юстиції було подано 2 заяви та статутні документи на реєстрацію (легалізацію) громадського формування, 2 документи для реєстрації (погодження) змін до статутних документів громадських формувань, 1 документ для взяття до відома інформації про зміни у складі керівних органів громадського формування та 1 документ щодо припинення діяльності громадського формування.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року, в ІІ кварталі 2011 року до районного управління юстиції було подано наступні документи: 1 заяву щодо реєстрації (легалізації) громадського формування та 1 документ для реєстрації (погодження) змін до статутних документів громадського формування.

Протягом ІІ кварталу 2012 року відмов у реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань (у тому числі повторних) не було (протягом ІІ кварталу 2011 року відмов також не було).

Інформація про вжиті заходи з метою уникнення відмов у реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань, зокрема:

1. На інформаційному стенді, який розміщено у приміщенні районного управління юстиції розміщено: нормативно-правові акти з питань легалізації; зразки документів, які необхідно подати для реєстрації (легалізації) громадських, благодійних організацій та структурних утворень політичних партій.

2 На веб-сайті районного управління юстиції (http://tomakovka-just.at.ua) у підрозділі «Легалізація громадських формувань» розділу «Реєстраційна служба РУЮ» розміщена нормативна база з питань легалізації об’єднань громадян, зразки документів, методичні рекомендації та оголошення реєстраційної служби районного управління юстиції.

3. В районному управлінні юстиції діє правова громадська приймальня, дні особистого прийому громадян – у вівторок та п’ятницю з 8 до 12 годин (крім святкових днів).

Також з метою організації прийому громадян з питань легалізації об’єднань громадян в Реєстраційній службі районного управління юстиції, начальником Реєстраційної служби районного управління юстиції щопонеділка з 09.00 до 12.00 здійснюється особистий прийом громадян, щоп’ятниці здійснюються чергування з 12.00 до 16.00 та з 17.00 до 20.00 годин та щомісячно третьої суботи з 8.00 до 12.00 та з 13.00 до 16.00 годин.

4. На особистому прийомі громадян начальником Реєстраційної служби районного управління юстиції протягом ІІ кварталу 2012 року було надано 9 роз’яснень чинного законодавства, які стосуються питань легалізації громадських формувань (за ІІ квартал 2011 року – 17).

5. Протягом ІІ кварталу 2012 року письмових звернень з питань легалізації об’єднань громадян до Реєстраційної служби районного управління юстиції не надходило (аналогічний показник і за ІІ квартал 2011 року).

6. Протягом звітного періоду, начальником Реєстраційної служби районного управління юстиції було опубліковано 2 виступи в районній газеті «Наш край» та 11 виступів на веб-сайті районного управління юстиції.

В травні 2012 року, районним управлінням юстиції надіслано для опублікування у виданні «Бюлетень Головного управління юстиції у Дніпропетровській області» статтю начальника реєстраційної служби районного управління юстиції під назвою «Роль публічної звітності в діяльності громадських організацій».

За ІІ квартал 2011 року головним спеціалістом районного управління юстиції було здійснено 1 виступ в районній газеті «Наш край» та 8 виступів на веб-сайті районного управління юстиції.

Справ у судах, по яких би відповідачем виступала Реєстраційна служба районного управління юстиції, в ІІ кварталі 2012 року та в ІІ кварталі 2011 року не було.

Скарг на дії чи бездіяльність Реєстраційної служби районного управління юстиції з питань легалізації об’єднань громадян, в тому числі обґрунтованих, протягом ІІ кварталу 2012 року не надходило (аналогічний показник і за ІІ квартал 2011 року).

Анулювань записів про реєстрацію об’єднань громадян в звітному періоді та протягом ІІ кварталу 2011 року не було.

У ІІ кварталі 2012 року Реєстраційною службою районного управління юстиції скасовано запис про легалізацію Томаківської районної організації Політичної партії «Сильна Україна», яка припинала свою діяльність шляхом ліквідації (саморозпуску) на підставі рішення ІІ Національного З’їзду Політичної партії «Сильна Україна» (друге засідання) від 17 березня 2012 року.

Протягом ІІ кварталу 2012 року проведено три планових перевірки громадських організацій (в ІІ кварталі 2011 року проведено три планових перевірок громадських організацій):

- 17-18 квітня 2012 року Томаківську районну організацію Товариства сприяння обороні України (ТСО України) Дніпропетровської області;

- 12 квітня 2012 року Томаківську районну дитячу громадську організацію «Крок»;

- 18-19 квітня 2012 року Томаківську районну молодіжну громадську організацію «Українська соціал-демократична молодь».

За результатами проведення перевірки статутної діяльності Томаківської районної організації Товариства сприяння обороні України (ТСО України) Дніпропетровської області керівництву було надано 6 рекомендацій.

За результатами проведення перевірки статутної діяльності Томаківської районної дитячої громадської організації «Крок» керівництву було надано 6 рекомендацій.

За результатами проведення перевірки статутної діяльності Томаківської районної молодіжної громадської організації «Українська соціал-демократична молодь» керівництву було надано 5 рекомендацій.

Протягом ІІ кварталу 2012 року, інформація про усунення недоліків виявлених при проведенні планових перевірок надійшла від 5 громадських організацій, які перевірялися у І та ІІ кварталах 2012 року.

Заходи, які вживалися реєстраційною службою районного управління юстиції у разі невиконання об’єднаннями громадян у встановлені терміни рекомендацій наданих під час проведення перевірки: у разі невиконання об’єднаннями громадян у встановлені терміни рекомендацій наданих під час проведення перевірки, реєстраційною службою районного управління юстиції надсилалися відповідні листи-нагадування на адресу керівників громадських організацій, на які останніми надавалася інформація про усунення недоліків виявлених при проведенні планових перевірок.

Участь у контролі за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень з питань легалізації об’єднань громадян.

За звітний період та за аналогічний період 2011 року, залучення посадових осіб Реєстраційної служби районного управління юстиції в участі проведення контролю за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень з питань легалізації об’єднань громадян не відбувалось та, відповідно, проблемних питань, що виникають в роботі органів місцевого самоврядування з питань легалізації об’єднань громадян протягом звітного періоду, не було.

Протягом ІІ кварталу 2012 року (31 травня 2012 року) Реєстраційною службою районного управління юстиції було проведено 1 семінарське заняття для секретарів сільських рад Томаківського району Дніпропетровської області на тему «Державна реєстрація змін до установчих документів громадських формувань» за планом, затвердженим начальником районного управління юстиції 21.05.2012. Всього в семінарському занятті взяло участь 12 осіб (із 13 запрошених). Серед присутніх було розповсюджено методичні рекомендації на тему «Державна реєстрація змін до установчих документів громадських формувань» (за аналогічний період 2011 року проведено одне семінарське заняття з секретарями сільських рад Томаківського району Дніпропетровської області; розроблено та розповсюджено 1 методичні рекомендації).


Рекомендувати:
Просмотров: 725 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Июль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини