Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2011 » Декабрь » 27 » Посилено відповідальність за неподання НПА на держреєстрацію!
12:27
Посилено відповідальність за неподання НПА на держреєстрацію!

19 грудня 2011 року Міністр юстиції України підписав наказ №3539/5 "Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення", який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19.12.2011 за №1465/20203. Так, з 5 січня 2012 року за не реєстрацію та застосування незареєстрованих нормативно-правових актів Міністерство юстиції складатиме протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності керівників органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та інших органів, нормативно-правові акти яких підлягають державній реєстрації. 

 Як пояснив Міністр, наказ Мін’юсту видано на виконання статті 188-41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка набирає чинності з 5 січня 2012 року (відповідні зміни до законодавства щодо посилення відповідальності посадових осіб органів державної влади були ухвалені Верховною Радою законом № 3720-VI від 8 вересня 2011 року).

Так, змінами до Кодексу про адміністративні правопорушення було визначено, що неподання, несвоєчасне подання для державної реєстрації нормативно-правових актів, які відповідно до закону підлягають державній реєстрації, направлення на виконання нормативно-правових актів, що не пройшли державної реєстрації та не опубліковані в установленому законом порядку, а також надіслання для виконання вказівок, роз’яснень у будь-якій формі, що встановлюють правові норми тягнуть за собою накладення штрафу на керівників органів.

Згідно з положеннями Кодексу, за вчинення даного правопорушення персонально на керівника накладатиметься штраф від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

У разі вчинення посадовою особою кількох окремих правопорушень протоколи складатимуться щодо кожного з них. 

Складений протокол та інші матеріали, що підтверджуватимуть факт вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 188-41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, протягом трьох робочих днів формуватимуться у справу. Наступного робочого дня справа про адміністративне правопорушення разом із супровідним листом Міністерства юстиції або його територіального органу надсилатиметься до районного, районного у місті (міського, міськрайонного) суду за місцем вчинення адміністративного правопорушення. 

Штрафи чиновники платитимуть з власної кишені. 

За словами Міністра юстиції, персональна відповідальність керівників органів державної влади за застосування незареєстрованих нормативно-правових актів має покласти край неправовій ситуації, яка фіксується в Україні протягом багатьох років. Статистика органів юстиції свідчить, що щороку від 5 до 20 відсотків нормативно-правових, які підлягають державній реєстрації, на реєстрацію не подаються та застосовуються незаконно. 

Як відомо, Міністерство юстиції відповідно до покладених на нього завдань здійснює державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, а також інших органів, акти яких відповідно до законодавства підлягають державній реєстрації. Міністерство здійснює щомісячний контроль за виконанням суб’єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів та забезпечення оперативного реагування органами юстиції (скасування нечинних нормативно-правових актів) на випадки спрямування суб’єктами нормотворення до виконання нормативно-правових актів, що не пройшли процедуру державної реєстрації та не опубліковані в установленому законодавством порядку. 

-За матеріалами Прес-служби Міністерства юстиції України-


Рекомендувати:
Просмотров: 792 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Декабрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини