Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2012 » Январь » 22 » Начальником РУЮ взято участь у засіданні редакційного прес-клубу на тему "Сила нашої держави - в єдності народу"
13:26
Начальником РУЮ взято участь у засіданні редакційного прес-клубу на тему "Сила нашої держави - в єдності народу"

ЗО грудня 2011 року Президент України В. Ф. Янукович видав Указ про відзначення Дня Соборності та Свободи України 22 січня. Чергове засідання редакційного прес-клубу газети "Наш край" було присвячене цій вікопомній події. В цьому засіданні взяв участь і начальник районного управління юстиції Г.Г. ВАКУЛЕНКО. Вела засідання редактор газети Л.М. ЄФРЕМОВА.

На запитання ведучої засідання "Як Ви можете визначити роль та місце подій січня 1919 року в історії української державності?", начальником районного управління юстиції було надано наступний коментар: 

- "Поза сумнівом, події січня 1919 року стали героїчною сторінкою нашої історії, безцінним надбанням духовної скарбниці українського народу, свідченням його величних звитяг і драматичних невдач.

Ніби звертаючись до нас, один з творців Акту Злуки, державний секретар ЗУНР Льонгін Цегальський так говорив про день 22 січня: "Це така дата, що її виучувати будуть напам'ять українські діти грядущих поколінь побіч таких дат, як дата Хрещення Русі, як битва над Калкою, як битва під Полтавою або зруйнування Січі". Його слова справді стали пророчими.

В Універсалі Директорії УНР підкреслювалося: "Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка". І хоча цій благородній ідеї не судилося втілитися на початку XX століття, події 1918-1919 років відіграли визначну історичну роль. Вони стали виявом генетичного потягу українства до територіального та духовного єднання, спадкоємності історичної державотворчої традиції, сформували підґрунтя для відродження сучасної незалежної, соборної України. На цьому підґрунті розвивалися події 22 січня 1990 року, коли історичну естафету поборників незалежності України гідно підтримали наші сучасники, поєднуючи живим ланцюгом злуки Київ і Львів, Схід і Захід України.

Відзначення Дня Соборності та Свободи України, вшанування творців Акту Злуки - не тільки зовнішня суспільна потреба, а й наш моральний обов'язок - берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності".

Завершуючи засідання редакційного прес-клубу, його ведуча промовила наступні рядки: - "Акт злуки продемонстрував єднання всіх гілок українського народу, який вже почав вважати себе єдиним етносом. Ця подія надалі показала, яким був штучним фізичний, духовний і культурний кордон, створений державами, до складу яких входили українці. Попри чужі імперії, попри загарбання і асиміляцію українська нація перемогла і залишилася єдиною та неподільною. Ця істина прийшла з глибин народу, пробудженого до життя національною революцією 20-х років. "Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України" - викарбовано на скрижалях Акта Злуки на Софійській площі 93 роки тому".


Рекомендувати:
Просмотров: 645 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини