Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2010 » Август » 1 » Зміни до Закону України про вибори депутатів місцевих рад!
21:58
Зміни до Закону України про вибори депутатів місцевих рад!
Нова редакція закону про місцеві вибори опублікована в офіційному друкованому органі парламенту, газеті Голос України. Це означає, що документ остаточно набрав чинності.

Як відомо, нова редакція закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" передбачає перехід на змішану пропорційно-мажоритарну систему виборів.

Тепер депутатів Верховної ради АР Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад вибиратимуть за мажоритарно-пропорційною системою, а депутатів сільських і селищних рад і сільських, селищних, міських голів - за мажоритарною.

Документ також передбачає, що виборчий процес триватиме всього 50 днів. І розпочнеться він 11 вересня.

Важливо зазначити, що кандидатів у депутати Верховної ради АР Крим, обласних, районних, міських, у тому числі міст Києва і Севастополя, а також районних у містах рад можуть висувати лише відповідні місцеві партійні організації. Кандидатів на посаду мера можуть висувати лише місцеві партійні організації. При цьому місцеві партійні організації мають бути зареєстровані не пізніше, ніж за 365 днів до виборів.

Кандидати у сільські і селищні ради, а також на посаду сільських і селищних голів можуть висуватися як через партійні організації, так і шляхом самовисування.

Висування кандидатів починається за 34 дні до виборів і завершується за 28 днів.

Новим законом парламент відняв право голосу у військовослужбовців термінової служби, громадян України, що проживають за кордоном, а також осіб, визнаних судом недієздатними, і громадян, які перебувають у місцях позбавлення волі.

Крім того, обласні, районні, міські територіальні комісії формуються виключно з числа членів партійних організацій, що мають власні фракції у парламенті. До одного виборчкому може бути подано не більше трьох представників однієї парламентської фракції.

Виборча комісія приймає рішення більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні, незалежно від того, скільки членів комісії бере у ньому участь, за умови, що їх повинно бути не менше трьох.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон 10 липня. Багато політсил, серед яких За Україну!, Наша Україна, Фронт змін, УДАР Віталія Кличка і БЮТ, жорстко розкритикували цей закон і заявили про намір оскаржити його у Конституційному суді. Про те, що закон суперечить Конституції, заявив і глава Комітету виборців України Олександр Черненко.

22 липня голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон, але при цьому направив Президентові довідку Головного юридичного управління Верховної Ради, яка містить низку критичних зауважень до закону. Проте, 27 липня Віктор Янукович підписав закон.

Рекомендувати:
Просмотров: 998 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини