Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2011 » Сентябрь » 2 » Започатковано проведення правового огляду-конкурсу серед учнів загальноосвітніх шкіл Томаківського району!!!
22:01
Започатковано проведення правового огляду-конкурсу серед учнів загальноосвітніх шкіл Томаківського району!!!

Згідно наказу Томаківського районного управління юстиції та відділу освіти Томаківської райдержадміністрації від 31.08.2011 № 119/231-нв започатковано проведення огляду-конкурсу серед учнів загальноосвітніх шкіл Томаківського району на тему: «Кращий відеоролик, знятий мобільним телефоном, за напрямком «Подолання та попередження насильства та жорстокості в підлітковому середовищі очима дітей».

Вказаний правовий конкурс є одним із заходів реалізації Указу Президента України від 18.10.2001 № 992/2001 «Про Національну програму правової освіти населення» та Районної комплексної Програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки, затвердженої рішенням Томаківської районної ради Дніпропетровської області від 05.04.2011 № 56-6/VI, і буде проведений в період з вересня по жовтень 2011 року.

Основною метою конкурсу є профілактика, подолання та попередження насильства та жорстокості в підлітковому середовищі, запобігання вчиненню правопорушень учнівською молоддю, популяризація та підвищення рівня правової обізнаності, правової культури та освіти серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району.

Основними завданнями конкурсу є:

- правова освіта та правове виховання учнів, які передбачають знання права, розуміння права, повагу до права, активний захист прав;

- виховання соціально-правової активності учнівської молоді;

- сприяння вихованню громадянської відповідальності та свідомості учнів, самодисципліни, особистої переконаності в необхідності дотримання моральних і правових норм, які діють у суспільстві;

- допомога учням виразити та поширити серед ровесників свої знання та відношення до права за допомогою відеороликів, знятих мобільним телефоном;

- формування негативного ставлення до проявів насильства, жорстокості, здійснення психологічного тиску, знущання, зневажливого ставлення до оточуючих тощо серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району;

- створення мультимедійних матеріалів, придатних для використання в правоосвітній та правовиховній роботі з учнівською молоддю загальноосвітніх навчальних закладів району.

Фінансування підготовки та проведення конкурсу буде здійснюватися за рахунок коштів районного бюджету, коштів передбачених на фінансування заходів Районної комплексної Програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки, а також за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

До складу конкурсної комісії ввійшли: начальник Томаківського районного управління юстиції Вакуленко Г.Г. (голова комісії), начальник відділу освіти Томаківської районної державної адміністрації Присташ Ю.А. (співголова комісії), головний спеціаліст Томаківського районного управління юстиції Полозок О.В. (секретар комісії), члени комісії: голова Томаківського районного суду Скрипченко Д.М., прокурор Томаківського району Дядченко В.Г., начальник Томаківського районного відділу ГУМВС України в Дніпропетровській області Марченко А.В., приватний адвокат Андрєєва Л.О., приватний нотаріус Томаківського районного нотаріального округу Корнієнко Ю.В., головний спеціаліст Томаківського районного управління юстиції Павленко В.С. та директор Томаківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Храмова І.В..

При підготовці конкурсних робіт учасникам необхідно буде дотримуватися наступних вимог:

Зміст конкурсних робіт повинен відповідати темі, яка визначена в Положенні про конкурс.

Конкурсні роботи створюються за допомогою мобільних телефонів, у довільній формі (соціальна реклама, анімація, інтерв’ю, мультфільм, відеофільм, постановочні сцени, відео-поради, рекомендації, пам’ятка тощо).

Тривалість конкурсної роботи не повинна перевищувати п’яти хвилин.

Конкурсні роботи знімаються за допомогою мобільних телефонів у будь якому відео-форматі. Допускається використання будь якого програмного забезпечення для роботи з відеоматеріалами.

Конкурсні роботи мають містити інформацію про автора, учасників та викладача правознавства, який здійснював їх супровід (прізвище, ім’я, по-батькові, назва навчального закладу, номер мобільного телефону, клас (для автора та учасників)).

Конкурсні роботи не повинні містити висловлювань з використанням ненормативної лексики, сцен насильства, пропаганди насильства, жорстокості, сексуальної розпущеності, сцен еротичного характеру, сцен, де дійові особи вживають алкогольні напої, палять тощо.

При оцінці конкурсних робіт враховується відповідність таким критеріям:

- актуальність та повнота розкриття обраної теми, доступність та зрозумілість викладання матеріалу;

- інформаційна насиченість матеріалу;

- оригінальність, творче оформлення;

- розкриття проблемних питань, що існують в визначеній темі конкурсу;

- стилістичний виклад та естетичний вигляд конкурсної роботи;

- можливість використання конкурсної роботи в практичній діяльності з правоосвітньої та правовиховної роботи серед учнівської молоді;

- повнота, достатня різносторонність, логічність і послідовність викладання матеріалу;

- оригінальність та нестандартний підхід;

- здатність аргументувати та обґрунтувати думку (позицію).

Нагородження переможців та учасників конкурсу проводиться в урочистій обстановці із висвітленням церемонії нагородження у районній газеті «Наш край» та на веб-сайтах районного управління юстиції й відділу освіти.

Переможців конкурсу передбачено нагородити цінними подарунками: за зайняте І місце – мобільним телефоном; за зайняте ІІ місце – флеш-картою пам’яті на 8 GВ; за зайняте ІІІ місце – флеш-картою пам’яті на 4 GВ.


Рекомендувати:
Просмотров: 845 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини