Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2016 » Октябрь » 13 » Встановлено мінімальний строк оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація
21:33
Встановлено мінімальний строк оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація

Законом України від 20 вересня 2016 року №1532-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація" (далі - Закон) внесено зміни до таких законодавчих актів України:

1. Статтю 93 Земельного кодексу України доповнено частиною дванадцятою такого змісту: "12. Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства строк оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які є земельними ділянками меліорованих земель і на яких проводиться гідротехнічна меліорація, не може бути меншим як 10 років".

2. У статті 25 Закону України "Про меліорацію земель": у частині першій: в абзаці першому слова "Користувачі та власники" замінено словами "Власники, користувачі, у тому числі орендарі"; доповнено абзацом четвертим такого змісту: "сприяння належній експлуатації відповідних меліоративних систем та об’єктів інженерної інфраструктури таких систем, а також вжиття заходів із запобігання їх пошкодженню"; у частинах другій і третій слова "Користувачі та власники" замінено словами "Власники, користувачі, у тому числі орендарі".

3. Статтю 19 Закону України "Про оренду землі" після частини третьої доповнено новою частиною такого змісту: "При передачі в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які є земельними ділянками меліорованих земель і на яких проводиться гідротехнічна меліорація, строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може бути меншим як 10 років. До договору оренди землі включається зобов’язання орендаря здійснювати інвестиції у розвиток та модернізацію відповідних меліоративних систем і об’єктів інженерної інфраструктури та сприяти їх належній експлуатації". У зв’язку з цим частина четверта вважається частиною п’ятою.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Дія Закону не поширюється на договори оренди землі, укладені в установленому законом порядку до дня набрання чинності Законом.

Кабінету Міністрів України у місячний строк з дня набрання чинності Законом доручено: привести свої нормативно-правові акти у відповідність із Законом; забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із Законом.

-голова Громадської організації "Правозахисна варта Томаківщини" Валерій Павленко-


Рекомендувати:
Просмотров: 609 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини