Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2011 » Июль » 25 » Відбулося чергове засідання МКМР з правової освіти населення Томаківського району Дніпропетровської області!
20:39
Відбулося чергове засідання МКМР з правової освіти населення Томаківського району Дніпропетровської області!

20 липня 2011 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Томаківського району Дніпропетровської області, у якому взяли участь 15 членів ради.

На порядок денний було зареєстровано два питання: "Шляхи забезпечення права громадян на доступ до інформації" та "Організація роз’яснення основних засад запобігання і протидії корупції".

Заслухавши та обговоривши доповіді, а також зауваження учасників засідання, членами Міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Томаківського району Дніпропетровської області прийнято наступні рекомендації: 

По першому питанню -

1. Районному управлінню юстиції протягом серпня - грудня 2011 року забезпечити розробку та розповсюдження методичних рекомендацій, буклетів, пам’яток тощо з питань нового інформаційного законодавства.

2. Керівникам державних органів та установ, посадовим особам органів місцевого самоврядування: запровадити проведення семінарських занять, вивчень працівниками Законів України "Про доступ до публічної інформації" та "Про інформацію". Залучати до проведення цієї роботи спеціалістів районного управління юстиції; забезпечити всебічний розгляд запитів та звернень фізичних та юридичних осіб та посилити персональну відповідальність посадових та службових осіб за належну організацію роботи згідно вимог Законів України "Про доступ до публічної інформації" та "Про інформацію"; забезпечити висвітлення на власних веб-сайтах в мережі Інтернет інформації про осіб, відповідальних за здійснення роботи з інформаційними запитами, а також інформації, що визначає порядок реалізації права на доступ до інформації за інформаційним запитом.

3. Районній державній адміністрації щомісячно організовувати та проводити лекції, бесіди, розміщувати в газеті «Наш край» інформації, статті з питань висвітлення вимог Законів України "Про доступ до публічної інформації" та "Про інформацію".

5. Редакції газети «Наш край» забезпечити публікацію в газеті матеріалів з питань забезпечення права громадян на доступ до інформації.

По другому питанню - 

1. Керівникам державних органів та установ, посадовим особам органів місцевого самоврядування: запровадити щоквартальне проведення семінарських занять для працівників з питань додержання антикорупційного законодавства з обов’язковим залученням до участі в них працівників правоохоронних органів, які наділені повноваженнями щодо здійснення боротьби з корупцією, в тому числі працівників районного управління юстиції для роз’яснення норм нових антикорупційних законів; регулярно розглядати питання додержання антикорупційного законодавства на оперативних нарадах, протокольно зазначати розгляд даних питань; проводити профілактичні співбесіди з питань додержання антикорупційного законодавства з працівниками з особистим підписом працівників у «Журналах профілактичних бесід щодо запобігання проявам корупції»; забезпечити всебічний розгляд звернень громадян, порушених у них проблем, оперативне їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян та посилити персональну відповідальність посадових та службових осіб згідно з Законом України «Про звернення громадян» за належну організацію роботи зі зверненнями громадян та результати вирішення порушених у них питань; організувати розташування «Скриньок довіри» в підвідомчих підрозділах з обов’язковим розглядом звернень, що до них надійшли та належним чином реагуванням на факти, викладені в зверненнях.

2. Районному управлінню юстиції протягом серпня - грудня 2011 року забезпечити розробку та розповсюдження методичних рекомендацій, буклетів, пам’яток тощо з питань запобігання та протидії корупції.

3. Районному управлінню юстиції разом з районною державною адміністрацією щомісячно організовувати та проводити лекції, бесіди, розміщувати в газеті «Наш край» інформації, статті з питань висвітлення антикорупційного законодавства та направлених на формування у громадян негативного та нетерпимого ставлення до проявів корупції.

4. Відділу культури і туризму районної державної адміністрації забезпечити постійне розповсюдження через мережу закладів культури району (сільських бібліотек, будинків культури, клубів, музеїв) інформації про законодавчі акти у сфері запобігання та протидії корупції, формувати у населення негативне ставлення до будь-яких проявів корупції у суспільстві.

5. Редакції газети «Наш край» протягом серпня – вересня 2011 року започаткувати ведення в газеті рубрики «Нова антикорупційна політика» та забезпечити щомісячне висвітлення в ній питань щодо негативного впливу корупції на авторитет державної влади і суспільства в цілому.


Рекомендувати:
Просмотров: 638 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини