Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2011 » Февраль » 6 » Прийнято зміни до Конституції щодо проведення виборів!!!
14:29
Прийнято зміни до Конституції щодо проведення виборів!!!
Президент України Віктор Янукович підписав Закон "Про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Ці зміни були ухвалені Верховної Радою 1 лютого 2011 року. Відповідний законопроект підтримало 310 парламентаріїв. 

Документом встановлюється норма, відповідно до якої чергові вибори до парламенту відбудуться в останню неділю жовтня 2012 року, а Президента - в останню неділю березня 2015 року.

Внесено зміни до статей 76, 77, 103, 136 та 141 Конституції України, згідно з якими збільшується термін повноважень парламенту з 4 до 5 років, а чергові вибори до Верховної Ради проводитимуться в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень парламенту (за Конституцією в редакції 1996 року - в останню неділю березня четвертого року повноважень). Окрім того, з 4 до 5 років збільшується і строк повноважень обраних на чергових виборах депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів. Строк проведення чергових виборів до місцевих органів влади - остання неділя жовтня п'ятого року повноважень відповідної місцевої ради або сільського, селищного, міського голови.

Відповідно до ухваленого документа чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю березня п'ятого року повноважень Глави держави (за Конституцією в редакції 1996 року - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень).

Віктор Янукович також підписав низку інших законів: "Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання військового обов'язку"; "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності садівницьких товариств та дачних кооперативів"; "Про внесення змін до Закону України "Про дипломатичну службу"; "Про внесення зміни до статті 32 Кримінально-процесуального кодексу України щодо терміна "Близькі родичі".

Крім того, було підписано закони "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в житлово-комунальному господарстві"; "Про заборону приватизації, відчуження, передачі в заставу та внесення до статутних капіталів господарських товариств усіх форм власності пакета акцій, що належить державі у статутному капіталі Закритого акціонерного товариства "Одеська кіностудія"; "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо компетенції правоохоронних органів в питаннях охорони підводної культурної та археологічної спадщини".

Рекомендувати:
Просмотров: 624 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини