Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2013 » Июнь » 26 » Порядок надання витягу з Державного реєстру прав власнику нерухомого майна
09:14
Порядок надання витягу з Державного реєстру прав власнику нерухомого майна

Статтею 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (далі - Закон) передбачено, що інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі - Державний реєстр прав) може надаватися у формі витягу. 

Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на підставі заяви мають право отримувати: власник (власники) нерухомого майна або їх уповноважені особи; спадкоємці (правонаступники - для юридичних осіб) або їх уповноважені особи; особа (особи), в інтересах якої (яких) встановлено обтяження, або їх уповноважені особи.

Витяг з Державного реєстру прав про державну реєстрацію іпотеки, обтяження на підставі заяви мають право отримувати будь-які фізичні та юридичні особи (абзац п’ятий частини другої статті 28 Закону). 

Порядок надання витягів з Державного реєстру прав, визначено Порядком надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 №703 "Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно" із змінами та доповненнями. 

Інформація з Державного реєстру прав надається державним реєстратором прав на нерухоме майно органу державної реєстрації прав (далі - державний реєстратор) у формі витягу незалежно від місця розташування нерухомого майна. Надання інформації з Державного реєстру прав або відмова в її наданні здійснюється у день прийняття органом державної реєстрації прав заяви про надання інформації з Державного реєстру прав (далі - заява).

Для отримання інформації з Державного реєстру прав заявник, подає органові державної реєстрації прав заяву, форму та вимоги до заповнення якої (якого) встановлено наказом Міністерства юстиції від 17.04.2012 №595/5 "Про впорядкування відносин, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", зареєстрованим в Міністерстві юстиції 20.04.2012 за № 590/20903.

Орган державної реєстрації прав приймає заяву шляхом її (його) реєстрації у базі даних про реєстрацію заяв і запитів з автоматичним присвоєнням їй реєстраційного номера, фіксацією дати та часу її (його) реєстрації. Моментом прийняття заяви вважається дата та час її реєстрації у базі даних про реєстрацію заяв і запитів. Орган державної реєстрації прав видає заявникові картку прийому заяви, форму та вимоги до оформлення якої встановлено Мін’юстом.

Під час подання заяви заявник пред’являє органові державної реєстрації прав документ, що посвідчує його особу. Документом, що посвідчує особу, є паспорт громадянина України, посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні, національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або документ, що його заміняє. Документом, що посвідчує особу, яка не досягла 16-річного віку, є свідоцтво про народження. Документом, що посвідчує посадову особу органу державної влади або органу місцевого самоврядування, є службове посвідчення. У разі подання заяви уповноваженою особою така особа пред’являє органові державної реєстрації прав, крім документа, що посвідчує її особу, документ, що підтверджує її повноваження.

Заявник подає органові державної реєстрації прав разом із заявою документ про внесення плати за надання інформації з Державного реєстру прав (120 грн.) та копії документів, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні, національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або документ, що його заміняє. Документом, що посвідчує особу, яка не досягла 16-річного віку, є свідоцтво про народження. Документом, що посвідчує посадову особу органу державної влади або органу місцевого самоврядування, є службове посвідчення. У разі подання заяви уповноваженою особою така особа пред’являє органові державної реєстрації прав, крім документа, що посвідчує її особу, документ, що підтверджує її повноваження) крім документа, що посвідчує посадову особу органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

У разі коли заявник відповідно до Закону звільнений від плати за надання інформації з Державного реєстру прав, документ про внесення плати за надання інформації з Державного реєстру прав не подається (стаття 29 Закону).

Орган державної реєстрації прав не приймає заяву у разі відсутності документа про внесення плати за надання інформації з Державного реєстру прав, крім випадку, передбаченого вище.

За результатами розгляду заяви державний реєстратор формує витяг, або приймає рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав, форму та вимоги до оформлення яких встановлено Мін’юстом.

Державний реєстратор приймає рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав виключно за наявності таких підстав: із заявою (запитом) звернулася неналежна особа; у Державному реєстрі прав відсутні відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження.

Витяг, рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав оформляються державним реєстратором у двох примірниках. Один примірник витягу, рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав державний реєстратор долучає до облікової справи. У разі прийняття рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав у формі витягу з підстав відсутності у Реєстрі відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження державний реєстратор оформляє витяг з Державного реєстру прав в одному примірнику, який долучає до облікової справи.

Орган державної реєстрації прав у день прийняття заяви видає або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення заявникові витяг або рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав в один із способів, що зазначений у заяві. У разі коли заявник особисто отримує витяг або рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав, він пред’являє органові державної реєстрації прав документи, що були вищезазначені. Після отримання витягу або рішення про відмову в наданні інформації з Державного реєстру прав заявник повертає органові державної реєстрації прав картку прийому заяви з відміткою про їх отримання, яка підписується ним із зазначенням дати та часу отримання.

Державний реєстратор долучає до облікової справи заяву, документи, подані разом із заявою, а також інші документи, що видані, оформлені або отримані ним під час розгляду заяви.

Під час розгляду заяви про надання інформації з Державного реєстру прав у формі витягу, державний реєстратор встановлює наявність записів про державну реєстрацію права власності або іншого речового права на нерухоме майно у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, записів про обтяження речових прав на нерухоме майно в Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна та/або записів про обтяження нерухомого майна іпотекою в Державному реєстрі іпотек.

У разі наявності таких записів у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна та/або Державному реєстрі іпотек державний реєстратор рекомендує заявникові у рішенні про відмову у наданні інформації з Державного реєстру прав у формі витягу з підстав відсутності відомостей у Державному реєстрі прав звернутися до органу державної реєстрації прав із заявою про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у Державному реєстрі прав.

-Начальник Реєстраційної служби Томаківського районного управління юстиції В. Павленко-


Рекомендувати:
Просмотров: 5595 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини