Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2013 » Август » 16 » Оголошено четвертий конкурс з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги
08:46
Оголошено четвертий конкурс з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги

На виконання пункту 8 частини першої статті 28 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» з метою відбору адвокатів для включення до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, та Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору Міністерство юстиції України оголосило конкурс з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що проходитиме з 14 жовтня по 1 листопада поточного року в три етапи. Прийом документів від претендентів для участі у конкурсі триватиме з 2 вересня по 2 жовтня 2013 року.

Під час конкурсу перевага надаватиметься претендентам, які мають відповідну спеціалізацію та ґрунтовні знання цивільного й адміністративного законодавства, оскільки з наступного року розширюється коло учасників отримання безоплатної вторинної правової допомоги та перелік випадків, у яких така допомога надається.

Як повідомила Міністр юстиції України Олена Лукаш, з 1 січня 2014 року безоплатна вторинна правова допомога буде надаватись, окрім кримінальних, ще й в адміністративних та цивільних справах.

«Безоплатну вторинну правову допомогу буде надано малозабезпеченим особам, інвалідам, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, безпритульним дітям, дітям, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім'ї та іншим категоріям, що передбачено Законом «Про безоплатну правову допомогу», - зазначила Олена Лукаш.

З цією метою Міністерство юстиції України розробить перелік питань тестового завдання конкурсу та збалансує ваги критеріїв оцінки претендентів, у тому числі для полегшення доступу до системи адвокатів, які зможуть цілодобово надавати правову допомогу.

Загалом станом на 1 липня 2013 року у локальних реєстрах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя перебувають 3016 адвокатів, з якими центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, створені при Міністерстві юстиції України, уклали 1989 контрактів та 217 договорів.


Рекомендувати:
Просмотров: 677 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини