Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2011 » Июнь » 9 » Міністерство юстиції України визначено спеціально уповноваженим органом з питань антикорупційної політики!!!
19:18
Міністерство юстиції України визначено спеціально уповноваженим органом з питань антикорупційної політики!!!

Міністерство юстиції України визначено спеціально уповноваженим органом з питань антикорупційної політики. Про це йдеться мова в інформаційному повідомленні прес-служби Міністерства юстиції України від 8.6.2011 на офіційному веб-сайті Мін’юсту.

Відповідне рішення схвалено 8.6.2011 у ході засідання Національного антикорупційного комітету, про що повідомив виконавчий секретар Комітету, Міністр юстиції Олександр Лавринович.

За словами Міністра юстиції, на Мін’юст покладені повноваження координації діяльності органів виконавчої влади щодо реалізації антикорупційної стратегії.

Міністерство юстиції визначено відповідальним за формування та ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Крім того, Міністерство інформуватиме громадськість про заходи щодо запобігання і протидії корупції, здійснені відповідно до вимог Закону «Про засади запобігання і протидії корупції». Мін’юст відповідатиме за здійснення заходів, пов’язаних із залученням до формування та реалізації державної антикорупційної політики інститутів громадянського суспільства. На Мін’юст також покладено повноваження на здійснення в межах компетенції міжнародно-правового співробітництва з питань антикорупційної політики.

При цьому, Генеральну прокуратуру уповноважено забезпечувати системну координацію діяльності правоохоронних органів з питань протидії корупції.

Також, Кабінет Міністрів до 1 жовтня 2011 року має розробити та подати на підпис Главі держави проект Указу про проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування. Така перевірка здійснюватиметься з 1 січня 2012 року.

Кабінет Міністрів має забезпечити заходи щодо своєчасного подання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру осіб, уповноважених на виконання функцій держави та органів місцевого самоврядування, посадових осіб юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету. Такі дані будуть оприлюднюватися відповідно до статті 12 Закону України «Про запобігання і протидії корупції».

За матеріалами Прес-служби Міністерства юстиції України


Рекомендувати:
Просмотров: 908 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини