Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2010 » Сентябрь » 9 » До уваги виборців Томаківського району!!!
20:51
До уваги виборців Томаківського району!!!

Новим Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» внесено суттєві зміни до виборчого процесу. Зокрема пунктом 6 статті 3 зазначеного Закону передбачено, що військовослужбовці строкової служби, громадяни України, що проживають за кордоном, а також особи, визнані судом недієздатними, та громадяни України, які за вироком суду перебувають у місцях позбавлення волі, вважаються такими, що не належать до жодної територіальної громади та не мають права голосу на місцевих виборах.

    Суттєво скорочено строки виборчого процесу, зокрема ст. 15 Закону передбачено, що чергові місцеві вибори призначаються не пізніше ніж за шістдесят днів до дня виборів, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів.

    У зв’язку з цим також суттєво скорочено строки складання списків виборців та надання дільничними виборчими комісіями списків для загального ознайомлення у приміщенні виборчої комісії.

    Зокрема  ст. 31 Закону передбачено, що дільнична виборча комісія наступного дня після отримання попереднього списку виборців (не пізніше ніж за 12 днів до дня виборів) надає його для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії.

    Кожний виборець, ознайомившись із списком, може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

     Такі заяви, приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців не пізніше ніж за три дні до дня виборів, тобто до 27 жовтня поточного року.

     У день голосування зміни та уточнення до уточненого списку виборців дільничними виборчими комісіями вносяться виключно на підставі рішення суду. 

     Тому пропоную всім виборцям нашого району не чекати до останнього дня, а  перевірити свої персональні дані особисто, маючи при собі паспорт громадянина України (а в разі зміни прізвища або інших персональних даних ще й документ що підтверджує ці зміни) у відділі ведення Державного Реєстру виборців за адресою: 53500, Дніпропетровська область, смт. Томаківка, вул. Леніна, 14 (приміщення районної державної адміністрації).

    Прийом громадян проводиться щоденно, крім вихідних з 8.00 до 17.00, п'ятниця з 8.00 до 16.00, обідня перерва з 12.00 до 13.00. Контактний телефон 05668-2-24-70. 

 

Начальник відділу ведення

Державного Реєстру виборців

Томаківської РДА                                                                                   Корогодський О.І.


Рекомендувати:
Просмотров: 681 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини