Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2011 » Июнь » 5 » Державна виконавча служба РУЮ інформує!!!
23:10
Державна виконавча служба РУЮ інформує!!!

Державним виконавцям дозволено проникнення в житло боржників на будь-якому етапі розгляду майнового спору. Так, Конституційний суд (КС) роз'яснив порядок прийняття в судах першої інстанції рішень про примусове проникнення в житло боржників.

Як пише "Коммерсантъ", раніше деякі суди відмовляли виконавцям у цьому до остаточного вирішення спору. На думку експертів, роз'яснення КС не дозволить несумлінним позичальникам затягувати судовий розгляд.

За словами голови КС Андрія Стрижака, в одних випадках судді відхиляють подання державних виконавців про примусове проникнення в будинок або квартиру, вважаючи, що воно може здійснюватися лише після винесення судом остаточного рішення у справі про стягнення майна. В інших випадках суди в забезпечення позову дають такий дозвіл. "Зокрема, розглядаючи два позови щодо заявника, Харківський апеляційний суд ухвалив два протилежні рішення",- повідомив Андрій Стрижак.

Процедура примусового проникнення державного виконавця проводиться у присутності співробітників міліції. Як пояснив начальник ЦГЗ ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук, функції міліціонера в даному випадку зводяться до забезпечення громадського порядку: "Затримати боржника або застосувати до нього силу можна лише, якщо він почне здійснювати протиправні дії, наприклад, спробує завдати будь-кому тілесні ушкодження". За словами пана Поліщука, при необхідності зламати вхідні двері в приміщення державний виконавець повинен викликати співробітників комунальних служб.

Разом з тим голова асоціації антиколекторів та правозахисників "Ваша надія" Федір Олексюк вважає, що тлумачення КС ускладнить становище боржників, включаючи тих з них, які не мають можливості виконати вчасно свої кредитні зобов'язання. "Банки будуть використовувати можливість проникнути в квартиру боржника і описати майно як фактор психологічного тиску на нього",- сказав Олексюк. За його словами, в Україні близько 70% позичальників зазнають труднощів з виконанням кредитних зобов'язань.

/За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ Інформаційне агентство www.liga.net/


Рекомендувати:
Просмотров: 595 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини