Юридичний портал Томаківщини
Меню сайта

Адвокат

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Статистика

Нравится
Главная » 2012 » Август » 21 » День проголошення незалежності держави треба вважати її днем народження
12:48
День проголошення незалежності держави треба вважати її днем народження

Двадцять один рік років тому сталася знаменна подія в житті багатомільйонного українського народу - на карті пострадянської Європи виникла нова демократична держава Україна. Саме у такий спосіб утвердилася суверенна і незалежна правова держава, котра уособила в собі багатовікові традиції українського народу та втілила його могутній державотворчий потенціал.

Беззаперечним та дуже важливим є той факт, що утвердження української державності спирається на історичні традиції державотворення та правотворення. Досвід вічевої демократії в Київській Русі, історія козацького народоправства і Конституція Пилипа Орлика 1710 року - саме вони стали надійним підґрунтям для проголошення незалежності України. Акт проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, затверджений всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року, є відправною подією, з якою пов’язана новітня історія нашої країни, її сучасне і майбутнє.

Кожна людина святкує свій день народження. Напевно, що день проголошення незалежності держави треба вважати її днем народження, часом відліку національної державності. В Європі громадяни більшості країн не лише урочисто відзначають цю виняткову важливу дату в житті кожного народу та держави, а й підводять певні підсумки національного державотворення, визначають пріоритети подальшого розвитку державності. Це має стати і нашою національною традицією.

Нині можна впевнено стверджувати, що Україна відбулася як держава. Вона має властиву сучасним демократичним країнам Європейського Союзу інституційну систему побудови державної влади і місцевого самоврядування, комплексну систему чинного законодавства, є учасником багатьох міжнародних організацій, посідає чільне місце у світовому співтоваристві.

І перед тим як стати дійсно правовою державою Україна зобов’язана утвердитись як конституційна держава. Нині є очевидним, що незалежність України без створення сильної конституційної держави може бути піддана серйозним випробуванням як у самій країні, так і поза її межами.

В переддень святкування 21-ї річниці незалежності України хочу побажати кожному громадянину знати свої конституційні права і вміти їх ефективно захищати. Це стосується всіх сфер життя - починаючи від підписання іпотечної угоди з банком і закінчуючи веденням власного бізнесу. Також треба розуміти, що сам по собі державний суверенітет і незалежність не є панацеєю від усіх негараздів. Тільки докладаючи спільні зусилля, ми зможемо збудувати правову державу, яка дбає про своїх громадян. І саме головне - люди мають кожного дня на реальних прикладах відчувати, що влада захищає не свої інтереси, а інтереси громадян.

З Днем незалежності України!


Георгій Вакуленко, начальник Томаківського районного управління юстиції


Рекомендувати:
Просмотров: 643 
Історія Томаківського району

Конвенція ООН про права дитини

Загальна декларація прав людини

Електронні сервіси Мін`юсту

Пошук по сайту

Календар
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Інші веб-сайти
  • Викривач корупції
  • Стоп корупція
  • Доступ до правди
  • Контакт-центр Дніпропетровської ОДА
  • ЗОВ Закон Один для Всіх
  • Міністерство юстиції України


  •  
    Copyright MyCorp© 2010 - 2024 Юридичний портал Томаківщини